Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.02.2007, 01:42
unknown

Standard Fareler ve Insanlar

Yazan Kişi: Arel
Tarih: 02-21-07 18:54

Bizim solcular heryerde örgürlük eşitlik gibi lafları pek sevdiklerinden, sanılır ki bunlar gerçekten örgürlük ister, gerçekten eşitlik ister. Oysa hiç alakası yok. İşte forumda görüyoruz. Kendileri gibi düşünmeyenlere, ne söz hakkı, ne hayat hakkı tanıyorlar.

Şimdi ben; Orhan Pamuk, harika bir yazardır, kitapları çalıntı değildir. romanlarını sonuna kadar okumak sabır istemez. Hiç of-pof etmeden başladığınız kitabı biterebilirsiniz. İşkence çekiyormuş hissine kapılmazsınız. Böyle kitaplar yazmayı başarmış birine Nobel ödülü vermeleri gerçekten, yerindedir. Siyasi nedenler olmasa da Nobeli alırdı... Gibi yazılar yazsam silinmezdi.

Ama benim böyle yazılar yazabilmem için, bir ideoloji sahibi olop, gerçekleri o ideolojiye göre çarpıtmam gerekir. Ben bunu ne yaparım, ne yapabilirim.

Benim felsefemde haksız olana hak vermek, haklı olanın hakkını yemek yazmaz. Ben şuna inanırım: Adaletin ortadan kalktığı yerde, insanlık ta, uygarlık ta ortadan kalkar.

Biliyorsunuz, gazetelerde orhan Pamuk kactı diye bir söylenti çıktı. Sadece bizim gazetelerde değil, tüm dünya gazetelerinde aynı haberler çıktı. Oysa Serdar Turgut"un bildirdiğine göre, kaçmamış. Daha Nobeli kazanmadan, Amerika kendisine bir kıyak çekerek üriversitelerde ders verme işi ayarlamış. O da ders vermek işi nedeniyle gitmiş.

Dürüst bir insan, ortaya çıkıp; ""ey ahali durun, Türkiye"yi linç etmenize gerek yok. Ben kaçmadım, ders verme işim nedeniyle Amerika"ya gittim"" der.

Tabii, dürüst bir insan böyle söyler. Kitabını bile başkasından çalan, solculuğun çocuk oyuncağı olduğu dönemlerde bile ortaya çıkıp bir slogan atmadan solcuk mirasına konan Orhan Pamuk söylemez. O ülkesi türlü bahanelerle linç edilirken, bu işte para var deyip, taş taşıma işine girişir.

Hani dostun düşmanın kim olduğu, başın dara düştüğünde belli olur derler. Doğru söylemişler. Şimdi türkiye; gücü, kuvveti yerinde, işleri tıkırında bir ülke olsaydı, memleket sevgisinde hepimizde önde koşarlardı bu fırsat düşkünleri. Ama ne zaman ki işler zorlaşır, ter dökmek, gerekirse can vermek gerekir; o zaman başlarlar bir sürü bahanelerle homurdanmaya. Yeni bir şey değil bu tecrübe. Bütün ülkelerin tarihinde hep böyle olmuştur.

İnşallah bu badireleri bir şekilde atlattıktan sonra, memleketin başına geçenler, bu tecrübelere göre haraket eder ve zor günlerde karşımıza geçecekleri üst köşeye geçirmezler.