yahudilerin kadina verdigi önem
TEKVİN
BAB: 19
AYET: 30-38
S: 17
Ve Lut Tsoardan çikip dagda oturdu. ve iki kizi; onunla beraberdi, çünkü Tsoarda oturmaktan korktu; ve o, ve iki kizi bir magarada oturdular. Ve büyük kizi küçügüne dedi: Babamiz kocamistir, ve bütün dünyanin yoluna göre yanimiza girmek için memlekette erkek yoktur; gel, babamiza sarap içirelim, ve babamizdan zürriyeti yasatmak için onunla yatariz. Ve o geceden babalarina sarap içirdiler; ve büyük kizi girip babasi ile yatti, ve onun yatmasini ve kalkmasin; bilmedi, Ve vaki oldu ki, ertesi gün büyük kiz küçügüne dedi: Iste, dün gece babamla yattim; bu gece de ona Sarap içirelim, ve babamizdan zürriyet yasatmak için, gir, onunla yat. Ve o gecede dahi babalarina sarap içirdiler, ve küçük kiz kalkip onunla yatti; ve onun yatmasini ve kalkmasini bilmedi. Lûtun iki kizi böylece babalarindan gebe kaldilar.
NESIDELER NESIDESI
BAB: 8
AYET: 1-8-10
S: 672
Keske sen bana, Anamin memelerini emmis kardes gibi olaydin! Disarida seni bulunca, Ben seni öperdim; Beni de kinamazlardi.
Küçük bir kizkardesimiz var, Ve onun daha memeleri yok;
Ben duvarim, memelerim de kuleler gibi.
NESIDELER NESIDESI
BAB: 4
AYET: 8-12
S: 669
Iki memen, sanki bir çift geyik yavrusu.
Zambaklar arasinda otliyan,
Ikiz ceylan yavrusu.
Kaptin gönlümü, kizkardesim, yavuklum!
Gözlerinin bir bakisi ile,
Gerdaninin tek zinciri ile gönlümü kaptin.
Okşamalarin ne güzel, kizkardesim, yavuklum!
Saraptan ne kadar hostur oksamalarin,
Itirinin güzel kokusu da her çesit baharattan!
"Ey yavuklum, bal damlatir dudaklarin;
Balla süt senin dilinin altindadir;
Esvabinin kokusu da, sanki Libnan kokusu.
Kizkardesim, yavuklum, kapali bir bahçedir;
Kapali bir kaynaktir, mühürlenmis pinardir
TEKVİN
BAB: 38
AYET: 13-19
S: 39
Ve; Iste, kaynaktan sürüsünü kirmak için Timnata çikiyor, diye Tamara bildirildi. "Ve üzerinden dulluk esvabini çikardi, peçesile örtündü, ve Timnat yolu üzerinde olan Enaim kapisinda sarinip oturdu; çünkü Selanin büyüyüp kendisinin ona kari olarak verilmedigini gördü. Ve Yahuda onu görünce, kendisini kötü kadin sandi; çünkü yüzünü kapamisti. Ve yolda onun yanina inip dedi: Rica ederim, gel senin yanina gireyim; çünkü onun kendi gelini oldugunu bilmedi. Ve dedi: Yanima girmek için bana ne verirsin? "Ve dedi; Sürüden bir oglak gönderirim. Ve dedi: Onu gönderinciye kadar bir rehin verir misin? Ve dedi: Sana ne rehin vereyim? ve dedi: Kendi mühürünü ve kaytanini ve elinde olan degnegini. ona verip onun yanina girdi, ve kadin ondan gebe kaldi.
|