Einzelnen Beitrag anzeigen
  #1564  
Alt 08.07.2004, 18:21
Benutzerbild von lala1
lala1 lala1 ist offline
Neuer Benutzer
 
Registriert seit: 06.05.2008
Beiträge: 7
Standard Kazan Dibi

2 kg süt
1,5 kahve fincanı pirinç unu
1,5 kahve fincanı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker

2 bardak yarım kilo sütü ayırdıktan sonra, 1,5 kg sütü, hafif ateşte toz şekeri ile karıştırarak erit. (Şeker iyi eritilmez ise tencerenin dibine yapışır ve yanar.) Onun için şeker eriyene kadar üşenmeden tahta kaşıkla, sütü belli bir yöne doğru karıştırarak kaynat. Kalan yarım kilo soğuk süte, mısır nişastası ve pirinç ununu katarak iyice erit. Topaklanmamasına dikkat et! Bu karışımı kaynayan şekerli süte ilave et ve tahta kaşıkla karıştırıp, sütlü karışım tıkırdayana kadar kaynat. (Bu sırada nişastalar şişer ve koyu bir kıvama gelir.) Yaklaşık 30-35 cm çapında, aluminyum veya tercihan paslanmaz çelikten bir tepsiyi tereyağ ile iyice yağladıktan sonra muhallebiyi tepsiye boca et. (Muhallebi kendi akıcılığı ile tepsinin her yanına eşit kalınlıkta yayılır)Muhallebi sıcakken tepsiyi bir kenarı havagazı ocağının alevine denk gelecek orta kuvvette yanan ateşe koyup, belli aralıklarla döndürerek, tüm tepsinin altının yanmasını sağla.
(Tepsi kenarlarından kahverengi yanık süt görüldüğü anda kazandibinizin yeterli derecede dibi tutmuş demektir. Kendi halinde soğumaya bırak. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendirin. Servis için bir spatula yardımı ile tepsinin dibini kazıyarak dikdörtgen parçalar halinde servis tabağına alıp, üzerine tarçın, pudra şekeri serp.
(Arzu edenler dondurma ile de servis edebilirler. Tepsinin dibinde yanık süt ve şeker kalır. Tepsiyi bir müddet, içine sıcak su koyarak beklet veya onu at ve yenisini al )

Afiyet Olsun !


)