Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.07.2004, 17:50
eniskaya

Standard tamamda

Kuran sadece ana hatlari verir.

Kuran her derde deva degilki..... Ne tip Kitabidir nede fen kitabi..... bir insaat mühendisi olarak, Kuran bana Plan Proje ögretmiyorki...

Ben ne dedim...... "Kurani Kuranin cercevesinde zaman göre yorumlayacaksin"

Her zaman tam anlamiyla rotayi, zamanin sartlarindan dolayi tutturamayabilirsin, önemli olan en yakin sekliyle vahyiye yaklasabilmek........

Bilki Kuranda yazsada yazmasada faiz bir realitedir.... aradan bir anda kalmasi mümkün degildir..... tüm dünya bvir anda durma noktasina gelir.... bu gibi facialari önlemek icin.... Kurandan beslenerek formüller üretmek lagzim...... enflasyon kelimesinin benzeri bir kelime bile yok Kuranda.... eeeee simdi ne olacak......

Diyanetin ve Üniversitelerin aciklamalariyla, paranin kendi gegerini koruyacak kadar faiz haram degildir diye bir aciklama getirdiler....

Insallah günün birinde enflasyon sifira inserse, o zaman faizlik ortadan kalkar...... bu kadar basittir is.

Birde su var.....belki hic düsünmedin ama gercek.....
Allahin kanunlari ve insan o andi durumu catistigi zaman, insana öncelik taninir.

Bir misal...... diyelim sen camide namaz kiliyorsun ve ceketin hemen yaninda, cüzdaninda icinde..... tabiki sen namaz kiliyorsun ve bende senin namaz kilmani degerlendirerek, senin ceketini caliyorum, sende farkindasin gördün.

Eeeeeee simdi ne olacak, ben senin paralarini sen namaz kilarken caldim, aldim gidiyorum...... sen simdi Allaha olan borcunu, yani namazini kiliyorsun.

Namazi terk etsen, Allahin emrini o anda yerine getiremeyeceksin, nemazi terk etmesen parandan olacaksin..... ne yapmasi lagzim simdi coachin.....

Cok basit, namazini bozup ceketini geri alacaksin, cünkü Allahin senin ne namazina ne parana ne sana hic bir seye ihtiyaci yoktur, cünkü Allah dinsizdir bizlerin anlayisiyla.....

Her seyi evrensel boyutta görmen lagzim, yoksa hemso ilerliyemezsin..... ben bunu cok cok iyi biliyorum..