Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Liebe, Flirt & Partnerschaft (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=393)
-   -   Kim özgür kadini istemiyor? (http://localhost/forum/showthread.php?t=10457)

benekalice 31.07.2013 20:38

Kim özgür kadini istemiyor?

Bekir Coşkun
GERİCİ ÖZGÜR KADIN İSTEMEZ!

Çünkü özgür kadın onun sonudur.
Özgür kadın kültür demektir.
Özgür kadın;sanat,resim,edebiyat,kitap,dergi,gazete,heyk el,sinema,tiyatro,müzik demektir.
*
Özgür kadın,akıl demektir...
Öyle şeyh-meyh uçmaz...
Özgür kadın dürüsttür.
Şeyh uçmadığı zaman zaten 'Hani uçmadı...
Niye uçtu diyecek mişim? ...' der özgür kadın.
*
Özgür kadın;modern yaşamdır.
Çatal-bıçak demektir.
Çağdaş kadın için;insanın karnında zikir edecek diye her gün bulgur yenilmez.
Ne de sadece erkeğin canının istediği bir cuma gecesi sevişmenin kerameti vardır.
*
Özgür kadın temizdir.
Öyle kirli çorapları,kokan ayakları,tıraşsız yüzü, gülyağından parfümü olan erkeği sokmaz yatağına.
*
Özgür kadın demokrasidir.
Köle olmaz.
Mirasını ister,birey olarak tanınmak ister,söz hakkı ister,eşitlik ister.
Dayak yiyip, aşağılanıp,itilip-kakılmak istemez.
*
Özgür kadın çağdaşlıktır.
Çünkü özgür kadının doğurup büyüttüğü çocuklar gericiye asla ümmet olmazlar.
Ne dergâhlara müşteri çıkar özgür kadının yetiştirdiği çocuklardan,ne tarikatlara mürit,ne de gericiye oy verecek saflar...
*
Bu yüzden;gerici özgür kadını sevmez.
Kadın özgür olsun istemez.
Ve onu örtmek,kapatmak,susturmak,bastırmak için çarşafa-türbana sarmak ister.
'Türban' diye tutturmaları bu yüzdendir.
Gericinin sonudur özgür kadın...

Bekir COŞKUN / Cumhuriyet

31.07.2013 22:19

Kemalist zihniyeti istemiyor :)

ayrica

Biz Bize Gerici Diyenlere Ancak "Deh" Demek İçin Gerideyiz..! Necip Fazıl Kısakürek.

benekalice 04.08.2013 12:40

Tayyip kafiri

Kadin haklarani cigneyenin babasi P....k'likle parasini kazaniyordur.

Mustafa Kemal Atatürk Kadinlara bazi Bati ülkelerinden bile evvel secme hakkini verdi.

Atattük'ün Türk Gencligine biraktigi bu degerli mirasini korusaydik ve ilerletseydik ve bugün Ortacag'a dönmeseydik, simdi onun mezarindan kalkmasini özlemeyecektik.

Tayyip kafiri/gavuru, din tüccarligiyla. ülkeyi satti ve hala satiyor, kadinlara karsi TV'lerden eve kapanmasini söylüyor.

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2069643)
Kemalist zihniyeti istemiyor :)

ayrica

Biz Bize Gerici Diyenlere Ancak "Deh" Demek İçin Gerideyiz..! Necip Fazıl Kısakürek.

07.08.2013 00:12

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2069988)

Mustafa Kemal Atatürk Kadinlara bazi Bati ülkelerinden bile evvel secme hakkini verdi.

Atattük'ün Türk Gencligine biraktigi bu degerli mirasini korusaydik ve ilerletseydik ve bugün Ortacag'a dönmeseydik, simdi onun mezarindan kalkmasini özlemeyecektik.

Tayyip kafiri/gavuru, din tüccarligiyla. ülkeyi satti ve hala satiyor, kadinlara karsi TV'lerden eve kapanmasini söylüyor.

bak ne kadar yalan söyledigini kendin acikca gösterdin!

arkadaslar gördünüz mü?

'' Tayyip kadinlara karsi eve kapanmasini söylüyor '' dedi

halbuki bunu Erdogan söylemedi ki??

iste bunu kastediyorum arkadaslar, korku ile yönetmek icin sizi kimsenin insandan saydigi yok!

benekalice gibileri kendi rahati ve benim zihniyetimden olsunlar düsüncesi ugruna insanlari her türlü korkutma ile karsi karsiya birakiyor...

ne diyeyim yani?

din tüccarlik falan diyor ama kendisi Atatürk ile gösteris yapiyor, gören de Atatürkü seviyor sanar....

Sürekli Mustafa Kemal Atatürk ismini kullanlara güvenmeyin, onlar gösteris yaparak insanimizi kandirmaya calisiyorlar...

Bizim burada bir tane vardi, Atatürkcüyüm, Türküm diye konusur dururdu ama Almanyada kalmak icin Alman devletine Türkiyeyi kötülemisti!!

Türkcülük,Atatürkcülük yapan insanlara güvenilmemesi gerektigini zaten her zaman söylemistik..bakalim basimiza daha neler cikaracaklar

Yazar Sayin Mustafa Armagan kitaplarinda, Chpnin Atatürkü tehdit ettigini belgelemisti ve insanlar bunu ögrendiginde cok sasirmisti!!

daha neler var arkadaslar neler, hepsi yavas yavas ortaya cikiyor, Erdogan daha fazla iktidarda kalirsa, bazi seyler ortaya cikacak diye insanlarin icine korku salip Erdoganin üstüne saldirttiriyorlar ki, Ak parti devrilsin..

07.08.2013 00:24

Ben burada bazi seyleri daha söylerim ama insanlar bunu kaldiramaz...

Herkese saygimiz var, yeter ki insanlar zeki olsun, beyin kapasitelerini güzel sekilde kullansinlar. zira, bu korkutma yöntemlerini, oyun icinde ki oyunlari, beyniniz ile cözersiniz...

dikkatinizi cekerim, Gezi parkinda Polise saldiran genclerin cogu eroin isinde, ot cekiyor. beyinlerini öldürmüs gencleri saliyorlar ki , bir gün cikipta '' ya bi dakka bunlar bize söyle söyle söyledi ama böyle bir sey yok ki, biz ne yapiyoruz, gencligimiz ne oldu? '' demesinlar

Gazetelerde bunun haberi bile cikmisti! orada ön plana cikarip övdükleri genclerden bir kac tanesi Eroin kacakcisi cikti!

Polisi salak zannediyorlar, Polis onun ne oldugunu cikaramaz miydi? cikardi iste...

Neyse, fazla ugrasmaya gerek yok, biz kendimiz ile ilgilenmeye devam...kendileri ile ugrasmayip da baskalari ile ugrasmayi sevenler nasilsa basariya ulasamazlar, ne diye onlara cok zaman ayiralim? :)

Herkese hayirli ve güzel gece diliyorum

Imogdi 07.08.2013 04:47

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2070161)
Ben burada bazi seyleri daha söylerim ama insanlar bunu kaldiramaz...

Herkese saygimiz var, yeter ki insanlar zeki olsun, beyin kapasitelerini güzel sekilde kullansinlar. zira, bu korkutma yöntemlerini, oyun icinde ki oyunlari, beyniniz ile cözersiniz...

dikkatinizi cekerim, Gezi parkinda Polise saldiran genclerin cogu eroin isinde, ot cekiyor. beyinlerini öldürmüs gencleri saliyorlar ki , bir gün cikipta '' ya bi dakka bunlar bize söyle söyle söyledi ama böyle bir sey yok ki, biz ne yapiyoruz, gencligimiz ne oldu? '' demesinlar

Gazetelerde bunun haberi bile cikmisti! orada ön plana cikarip övdükleri genclerden bir kac tanesi Eroin kacakcisi cikti!

Polisi salak zannediyorlar, Polis onun ne oldugunu cikaramaz miydi? cikardi iste...

Neyse, fazla ugrasmaya gerek yok, biz kendimiz ile ilgilenmeye devam...kendileri ile ugrasmayip da baskalari ile ugrasmayi sevenler nasilsa basariya ulasamazlar, ne diye onlara cok zaman ayiralim? :)

Herkese hayirli ve güzel gece diliyorum

Heyyy ,
cok bilmis ..

türk polisi "hap" siz yapti isi zaten gerceklestiremez !!

https://www.youtube.com/embed/RYwBOhPTJkU

kimseye masal anlatma ..

11.08.2013 15:20

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2070176)
Heyyy ,
cok bilmis ..

türk polisi "hap" siz yapti isi zaten gerceklestiremez !!

https://www.youtube.com/embed/RYwBOhPTJkU

kimseye masal anlatma ..

Ben bildigim icin övünecegim zamani, acizligimi kabule harcarim..

1,2 polisin ne yaptigini beni ilgilendirmez ama sokak icin tutulan para verilen genclerin cogu eroin, ot her türlü pisligi kullaniyor, üstüne o kadar alinmis gibi tepki verdin ki.......neyse fazlasi beni ilgilendirmiyor :)

13.08.2013 13:55

Konu yine CHP-AKP olayina donmus :)

Bekir Coskun bugunun Turkiye'sinden bahsetmiyor olmali. Bugun Turkiye'de, ozellikle Istanbul'da cogu kadin ozgur olmasina ragmen neden universite egitimi almiyor, kendi ayaklarinin uzerinde durmak zor geliyor? Onlara sorun. TEMBELLER!

Ozgurluk mal gibi bos bos gezmek tozmak degildir, kendi ayaklarinin uzerinde durup kimseye muhtac olmadan yasamaktir.

13.08.2013 22:13

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2070628)
Ozgurluk mal gibi bos bos gezmek tozmak degildir, kendi ayaklarinin uzerinde durup kimseye muhtac olmadan yasamaktir.

ich küss deine Augen ! auf den punkt gebracht!

1978salih 14.08.2013 12:19

sen tr ye gidiyormusun ??

veya hic gittin mi ??

selametle
salih

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2069988)

benekalice 15.08.2013 07:28

Salih,

merak etme, Türkiye'de egitim bile gördüm. Baya üzün süre yasadim orada. Ve cevrem de var iletisimde oldugum.

benekalice 15.08.2013 08:56

Murro,

im Deutschen kann man jemandem nicht "die Augen küssen"! Diese Redewendung gibt es nur im Türkischen. Wenn Du etwas Bildung gehabt hättest, wüsstest Du das. Aber über die arbeitslosen Frauen mit akademischen Abschluss sich lustig machen, das gefällt EUCH.

Murrro;2070693]ich küss deine Augen ! auf den punkt gebracht![/quote]

http://www.memurhaber.com/universite...di-h15158.html

Üniversite mezunu işsiz sayısı rekor kırdı!

Haberi Facebook'ta Paylaş
Haberi twitter'da Paylaş

Memurhaber.com - 587 bin üniversite diploması sahibinin işsiz olduğu ortaya çıkarken onbinlerce mezun ise atama bekliyor. Resmi verilere göre üniversite mezunu işsiz sayısı ülke tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı.

2 milyon 541 işsizin 587 bini üniversite diploması sahibi. 360 bin İİBF, 20 bin ziraat mühendisi, 25 bin gıda mühendisi, 15 bin sosyoloji mezunu atama kuyruğunda...

Radikal gazetesinin haberine göre niversiteden mezun sayısıyla özellikle kamuda istihdam edilenlerin sayısı arasındaki uçurum işsizler ordusu yarattı. 350 bin iktisadi ve idari bilimler, 20 bin ziraat mühendisi, 25 bin gıda mühendisi, 15 bin sosyoloji mezunu atama kuyruğunda.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre üniversite mezunu işsiz sayısı ülke tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı. 2 milyon 541 işsizin tam 587 bini diplomalı. Üniversite mezunları arasında işsizlik oranı yüzde 11.1. İşsizlik oranında birincilik yüzde 22.1’le ‘Gazetecilik’te. Türkiye’de pek çok bölümde arz talep dengesizliği var. Başta ise öğrencilerin en çok yazdığı iktisadi ve idari bilimler fakültesi geliyor.

SOSYOLOGLAR UCUZ İŞ GÜCÜ

Sosyoloji: Yeniden Sosyoloji Koordinatörü Ali Köse anlatıyor: “2012 KPSS’ye giren sosyoloji mezunu sayısı 12 bin 500. KPSS yapılmasının ardından Cumhuriyet tarihinde ilk defa Adalet BakanlığıCezaevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 370 sosyolog alımı gerçekleştirdi. 1850 kişi başvurdu ve mülakata alındı. Ancak mülakatta kayırma oldu. Sağlık Bakanlığı’nda ihdası yapılan 330 sosyolog kadrosu beklemede. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 180 sosyolog kadrosu verileli iki yıl oldu ama henüz alım olmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sosyolog istihdamı için büyük fırsat. Ancak 2011 verilerine göre bakanlıkta 86 sosyolog çalışıyor. İçişleri Bakanlığı’na çalışma sunduk. Neden emniyet ve çocuk şube müdürlüklerinde olmayalım? Milli Eğitim Bakanlığı’nda okul sosyoloğu kadrosu açılmalı. Sosyologların yüzde 70’i dershanelerde rehber öğretmen olarak asgari ücretle çalışıyor.”

350 BİN MEZUN, 722 KADRO

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İİBF Mücadele Grubu’ndan Serkan Bakırhan, 2010’da 300 bin İİBF mezununun KPSS’ye girdiğini, iki sene sonra bu rakamın 350 bin olduğunu vurguluyor. 350 bine karşılık en son atanan İİBF’li sayısı ise 722:

“Çoğumuz fabrikalarda çalışarak KPSS’ye hazırlanıyoruz. 2010’da mezun oldum. Konunun uzmanı olmam bir işe yaramıyor. Belediyelere alınan personel sınav yerine çoğu zaman referansla seçiliyor.”

2 HAFTADA GIDA MÜHENDİSİ

Gıda mühendisliği: 25 bin gıda mühendisi de kamuya atanmamaktan ve özel sektörde de işçi gibi çalıştırılmaktan yakınıyor. Kasım 2012’de yapılan atamalarda Gıda ve Tarım Bakanlığı’na 58 gıda mühendisi alındı. Bakanlıktaki 4 bin 732 gıda denetçisinden 915’i gıda mühendisi, kalanı iki haftalık kurslarla bu işi yapanlar. Bakanlıktaki toplam gıda mühendisi sayısı ise 1301. Tüm bunlara rağmen üniversitelere bu bölümler açılmaya devam ediyor. Gıda mühendisliği mezunları, bu yıl 3 bin 700 kişinin bu bölüme yerleştiğini söylüyor: “KPSS’den 85 gibi yüksek puanlar alıp gıda denetmenliğine atanamazken diğer meslek grupları 55-60 puanla atanabiliyor.”

Ziraat mühendisliği: Tarım Geliştirme projesiyle 10 bin kişi istihdam edildiğini ancak 5 bininin ziraat mühendisi olmamasına karşın tamamının ziraat mühendisiymiş gibi anlatıldığını söyleyen mühendis Yelda Yaşar, “10 aydır iş arıyorum. Bakanlık özel sektörde tüm çalışma alanlarımızı sertifikalaştırdı” diyor.

"DERSANEDEN 800 LİRA VERDİLER"

Ferhat Yolcu iki yıl önce sosyoloji bölümünü bitirmiş. Formasyonu var, öğretmen olabilmek için KPSS’ye hazırlanıyor. Dershanelere de felsefe grubu öğretmenliği için başvurduğunu anlatan Yolcu, “800 TL veriyorlardı dershanede. Çok düşük ücret olduğu için başlamadım. KPSS’ye hazırlanmaya başlamadan önce de aşçı yardımcılığı yaptım. Bölümü severek okudum. Türkiye’nin sosyologlara ihtiyacı var ama mesleğimizi yapamıyoruz.”

MÜHENDİS 8 YILDIR İŞİNİ YAPAMADI

Önder Sarı, 2005 yılında ziraat mühendisliğinden mezun olmuş. Henüz işini yapabilmiş değil:

“Sektör dışı olarak altı yıl baraj inşaatında çalıştım, evlendiğimin 3. ayı işsiz kaldım. Eşim KPSS’ye hazırlanmam için destek oldu. Ben ders çalışırken o asgari ücretle evimizi geçindirdi. Temmuz ayında sınava girdik. Bakan, geçen sene yıl sonuna kadar 2500 personel istihdam edileceğini duyurdu. Ancak alımın sadece 944’ü ziraat mühendisi oldu.”

benekalice 15.08.2013 09:01

Taurus,

wenn Du Dich etwas informiert hättest, würdest Du dich über die arbeitslosen Frauen mit akademischen Abschluss nicht lustig machen!!!

Murrro;2070693]ich küss deine Augen ! auf den punkt gebracht![/quote]

http://www.memurhaber.com/universite...di-h15158.html

Haberi Facebook'ta Paylaş
Haberi twitter'da Paylaş

Memurhaber.com - 587 bin üniversite diploması sahibinin işsiz olduğu ortaya çıkarken onbinlerce mezun ise atama bekliyor. Resmi verilere göre üniversite mezunu işsiz sayısı ülke ---------> tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı.<---------------

2 milyon 541 işsizin 587 bini üniversite diploması sahibi. 360 bin İİBF, 20 bin ziraat mühendisi, 25 bin gıda mühendisi, 15 bin sosyoloji mezunu atama kuyruğunda...

Radikal gazetesinin haberine göre niversiteden mezun sayısıyla özellikle kamuda istihdam edilenlerin sayısı arasındaki uçurum işsizler ordusu yarattı. 350 bin iktisadi ve idari bilimler, 20 bin ziraat mühendisi, 25 bin gıda mühendisi, 15 bin sosyoloji mezunu atama kuyruğunda.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre üniversite mezunu işsiz sayısı ülke tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı. 2 milyon 541 işsizin tam 587 bini diplomalı. Üniversite mezunları arasında işsizlik oranı yüzde 11.1. İşsizlik oranında birincilik yüzde 22.1’le ‘Gazetecilik’te. Türkiye’de pek çok bölümde arz talep dengesizliği var. Başta ise öğrencilerin en çok yazdığı iktisadi ve idari bilimler fakültesi geliyor.

SOSYOLOGLAR UCUZ İŞ GÜCÜ

Sosyoloji: Yeniden Sosyoloji Koordinatörü Ali Köse anlatıyor: “2012 KPSS’ye giren sosyoloji mezunu sayısı 12 bin 500. KPSS yapılmasının ardından Cumhuriyet tarihinde ilk defa Adalet BakanlığıCezaevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 370 sosyolog alımı gerçekleştirdi. 1850 kişi başvurdu ve mülakata alındı. Ancak mülakatta kayırma oldu. Sağlık Bakanlığı’nda ihdası yapılan 330 sosyolog kadrosu beklemede. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 180 sosyolog kadrosu verileli iki yıl oldu ama henüz alım olmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sosyolog istihdamı için büyük fırsat. Ancak 2011 verilerine göre bakanlıkta 86 sosyolog çalışıyor. İçişleri Bakanlığı’na çalışma sunduk. Neden emniyet ve çocuk şube müdürlüklerinde olmayalım? Milli Eğitim Bakanlığı’nda okul sosyoloğu kadrosu açılmalı. Sosyologların yüzde 70’i dershanelerde rehber öğretmen olarak asgari ücretle çalışıyor.”

350 BİN MEZUN, 722 KADRO

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İİBF Mücadele Grubu’ndan Serkan Bakırhan, 2010’da 300 bin İİBF mezununun KPSS’ye girdiğini, iki sene sonra bu rakamın 350 bin olduğunu vurguluyor. 350 bine karşılık en son atanan İİBF’li sayısı ise 722:

“Çoğumuz fabrikalarda çalışarak KPSS’ye hazırlanıyoruz. 2010’da mezun oldum. Konunun uzmanı olmam bir işe yaramıyor. Belediyelere alınan personel sınav yerine çoğu zaman referansla seçiliyor.”

2 HAFTADA GIDA MÜHENDİSİ

Gıda mühendisliği: 25 bin gıda mühendisi de kamuya atanmamaktan ve özel sektörde de işçi gibi çalıştırılmaktan yakınıyor. Kasım 2012’de yapılan atamalarda Gıda ve Tarım Bakanlığı’na 58 gıda mühendisi alındı. Bakanlıktaki 4 bin 732 gıda denetçisinden 915’i gıda mühendisi, kalanı iki haftalık kurslarla bu işi yapanlar. Bakanlıktaki toplam gıda mühendisi sayısı ise 1301. Tüm bunlara rağmen üniversitelere bu bölümler açılmaya devam ediyor. Gıda mühendisliği mezunları, bu yıl 3 bin 700 kişinin bu bölüme yerleştiğini söylüyor: “KPSS’den 85 gibi yüksek puanlar alıp gıda denetmenliğine atanamazken diğer meslek grupları 55-60 puanla atanabiliyor.”

Ziraat mühendisliği: Tarım Geliştirme projesiyle 10 bin kişi istihdam edildiğini ancak 5 bininin ziraat mühendisi olmamasına karşın tamamının ziraat mühendisiymiş gibi anlatıldığını söyleyen mühendis Yelda Yaşar, “10 aydır iş arıyorum. Bakanlık özel sektörde tüm çalışma alanlarımızı sertifikalaştırdı” diyor.

"DERSANEDEN 800 LİRA VERDİLER"

Ferhat Yolcu iki yıl önce sosyoloji bölümünü bitirmiş. Formasyonu var, öğretmen olabilmek için KPSS’ye hazırlanıyor. Dershanelere de felsefe grubu öğretmenliği için başvurduğunu anlatan Yolcu, “800 TL veriyorlardı dershanede. Çok düşük ücret olduğu için başlamadım. KPSS’ye hazırlanmaya başlamadan önce de aşçı yardımcılığı yaptım. Bölümü severek okudum. Türkiye’nin sosyologlara ihtiyacı var ama mesleğimizi yapamıyoruz.”

MÜHENDİS 8 YILDIR İŞİNİ YAPAMADI

Önder Sarı, 2005 yılında ziraat mühendisliğinden mezun olmuş. Henüz işini yapabilmiş değil:

“Sektör dışı olarak altı yıl baraj inşaatında çalıştım, evlendiğimin 3. ayı işsiz kaldım. Eşim KPSS’ye hazırlanmam için destek oldu. Ben ders çalışırken o asgari ücretle evimizi geçindirdi. Temmuz ayında sınava girdik. Bakan, geçen sene yıl sonuna kadar 2500 personel istihdam edileceğini duyurdu. Ancak alımın sadece 944’ü ziraat mühendisi oldu.”

lafebesi 15.08.2013 10:33

Tam olarak neyin kavgasi bu, anlayamadim.

Bir siir ile yola cikildi - sonu yine hüsran :-)

@benekalice: copy paste yerine iki kelime de sen ekleseydin keske..

1978salih 15.08.2013 12:02

Ne egitimi gördün ?

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2070736)
Salih,

merak etme, Türkiye'de egitim bile gördüm. Baya üzün süre yasadim orada. Ve cevrem de var iletisimde oldugum.

merak ediyorum ne egitimi gördün ?

ya benekalice, sen türkiyeyi seviyormusun ??
vatan millet kelimeleri senin icin ne ifaade ediyor.

vatan ve milletin bekasi icin sen ne yapabilirsin , bir birey olarak ??

cevaplarin icin simdiden tesekkürler !!

salih

15.08.2013 16:46

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2070744)

salih

Türkiyedeki tapinakcilardan Siyonizm egitimi görmüstür...baska ne görecek?

benekalice 15.08.2013 17:06

Ben sizin ne egitimi görüp, görmediginizi, neyin nesi, kimin fesi oldugunuzu biliyormuyum? HAYIR!

Ben ülkemi hemde cok seviyorum. Ama sana ve size gelince, endiseliyim, cünki milleti devam uyutmaya calisiyorsunuz. Ben hatta sizin burada Vaybee'de birey olarak düsüncelerinizi yazdiginizi sanmiyorum. AKP'nin bir kolu olarak, buradaki yazdiklariniza para bile aliyorsunuzdur.

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2070744)

salih

15.08.2013 18:21

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2070750)
Ben sizin ne egitimi görüp, görmediginizi, neyin nesi, kimin fesi oldugunuzu biliyormuyum? HAYIR!

Ben ülkemi hemde cok seviyorum. Ama sana ve size gelince, endiseliyim, cünki milleti devam uyutmaya calisiyorsunuz. Ben hatta sizin burada Vaybee'de birey olarak düsüncelerinizi yazdiginizi sanmiyorum. AKP'nin bir kolu olarak, buradaki yazdiklariniza para bile aliyorsunuzdur.

Sen ancak ülkemizdeki tapinaklari seversin...bir de kendini tabi..

Sen benim ne egitim gördügümü bilme zaten, cünkü hayalin dahi ulasamaz...

Kendi düsüncelerimizi yazmiyormusuz? sen degilmiydin düsüncelerimi yazdigimda kacan?

Git Allahini seversen, iyice tuhaflasmaya basladin.

Para alsam senin yazilarini biraz ciddiye almam gerekirdi ama senin ciddiye alinacak bir tarafin yok ki? Ak parti enayi mi, senin gibi birisi icin bize para versin :D

hahahah

benekalice 15.08.2013 18:29

Demek beni ciddiye almiyorsun??

Ozaman niye sürekli sümük gibi yapisiyorsun yazdigim ve paylastigim her makaleye cakirge gibi atliyorsun. Yalan diye avazin ciktigi kadar bagirmana ne gerek vardi simdiye dek, madem beni ciddiye almiyorsun. Cok ikilemdesin ve komik duruma düsüyorsun.

Simdiye dek ben senin actigin temaya hic birsey yazmamissimdir herkez bilir. Ben seni asil ciddiye almadigimdan.

Düs yakamdan artik!

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2070761)
Sen ancak ülkemizdeki tapinaklari seversin...bir de kendini tabi..

Sen benim ne egitim gördügümü bilme zaten, cünkü hayalin dahi ulasamaz...

Kendi düsüncelerimizi yazmiyormusuz? sen degilmiydin düsüncelerimi yazdigimda kacan?

Git Allahini seversen, iyice tuhaflasmaya basladin.

Para alsam senin yazilarini biraz ciddiye almam gerekirdi ama senin ciddiye alinacak bir tarafin yok ki? Ak parti enayi mi, senin gibi birisi icin bize para versin :D

hahahah

15.08.2013 18:35

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2070764)
Demek beni ciddiye almiyorsun??

Ozaman niye sürekli sümük gibi yapisiyorsun yazdigim ve paylastigim makalelere? Yalan diye avazin ciktigi kadar bagirmana ne gerek vardi simdiye dek, madem beni ciddiye almiyorsun. Cok ikilemdesin ve komik duruma düsüyorsun.

Düs yakamdan artik!

konulara her yazan seni ciddiye mi almis oluyor? :D

ben konularina en cok yorum yapanlardan olabilirim, ama cogunda haline güldügümü unutmamalisin :D

basüstüne! baska emriniz? mesela, cay kahve de alirmiydiniz? :)

benekalice 15.08.2013 18:48

Simdi dogru söz karsisinda sözde "ulasamadigimiz egitimin" siritmayi öngörüyor dimi?

Iste öyle sirrittiririm seni !

Zitat:

Zitat von Cakabeyy (Beitrag 2070766)
konulara her yazan seni ciddiye mi almis oluyor? :D

ben konularina en cok yorum yapanlardan olabilirim, ama cogunda haline güldügümü unutmamalisin :D

basüstüne! baska emriniz? mesela, cay kahve de alirmiydiniz? :)

15.08.2013 18:56

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2070770)
Simdi dogru söz karsisinda sözde "ulasamadigimiz egitimin" siritmayi öngörüyor dimi?

Iste öyle sirrittiririm seni !

Hani dogru söz nerede? :)

benek alice, sana sasiriyorum dogrusu!

bizim ne söyleyecegimizi, egitimimizi bizden iyi biliyorsun :D

Pr.Dr benekalice

16.08.2013 15:03

Almanya'daki Turklerin tartismasi cok guzel oluyormus :-) Turkiye'dekine oranla daha masum.

sahildebirgece 30.08.2013 23:59

hahaaa :))))))))

14.09.2013 19:35

nerdeymis bu özgür kadin?

burda tamtam yaparlar aslan gibi kükrerler, ama esas hayatta sus pus olurlar, itiraz edemezler, o kadar esarettelerki, kendi isimlerini söyleyemeyecek kadar....iddiaya göre münihe ikameti olan kadin burda kendini genelde hülya diye tanitir, gün olur tanisirsan "ee sey, beni bir taniyan cikar diye esas ismimi vermedim" der...bir köy olsa bile münih yada frankfurt, esas isim vermek neden suc sanki?

hatta kac yerde iddia ederler "evlilik ariyorum" ama ne resim koyar ne esas yasini verir ne boy ne kilo...profil bos kalir....evlenmek istemektemi ayipki resmini koyamaz? el görmesin...sanki fahiselik yapmak koca aramak...

kadinlarin hürlügü burda ancak insan kandirmakla oluyor (gönül oyunlari)....bence almanlar daha dürüst en azindan ismini nicole veren gercek hayattada nicole...ikamet stuttgart diyorsa genelde ikamet stuttgart...

ben anlar oldum türk kadini en iyisi büyükleri tarafindan kocaya verilsinler, cünkü kendi baslarina ne koca bulabiliyorlar ne arayabiliyorlar cünkü esarette yasiyorlar....burda sadece kükrerler...

benekalice 18.09.2013 20:11

"Akilli" adam!

Nicole'in ve Ayse'nin yetistirildikleri ortami his karsilastirip düsündün mü?

Nicole'e acaba ailesi ayni Ayse'ye yaptigi gibi baski yapmismidir. Sen en basiti kendi cevrendeki akraba, aile dostu kizlarini da göze alip, düsünenemissin bile.
Onlara internet'de koca aramak acaba sevap mi diye anlatiyorlardir. Herzaman dürüst ol kizim bir erkege karsi, cünki onlar hep dürüsttür mi diyorlardir?

Buradaki Türkler degisik bölgelerden degisik aliskanliklariyle geldigi gibi, degisik ahlak ve dürüstlük kurallari da var. Ben burada ne angut aileler gördüm.

Birisinin kizlarina (baslari türbanli) ders vermeye gidiyordum. Bir gün adam eve gelip ders calistigimiz odaya girdiginde, tüm kadinlar ayaga kalkip saygi durusuna gectiler. Nasil hareket edecegimi sasirdim. Bana cok yabanci geldi o ortam.

Böyle ataerkil aileler var, bir kadinin degeri olmadigi.

Zitat:

Zitat von benim_ol (Beitrag 2071563)
burda tamtam yaparlar aslan gibi kükrerler, ama esas hayatta sus pus olurlar, itiraz edemezler, o kadar esarettelerki, kendi isimlerini söyleyemeyecek kadar....iddiaya göre münihe ikameti olan kadin burda kendini genelde hülya diye tanitir, gün olur tanisirsan "ee sey, beni bir taniyan cikar diye esas ismimi vermedim" der...bir köy olsa bile münih yada frankfurt, esas isim vermek neden suc sanki?

hatta kac yerde iddia ederler "evlilik ariyorum" ama ne resim koyar ne esas yasini verir ne boy ne kilo...profil bos kalir....evlenmek istemektemi ayipki resmini koyamaz? el görmesin...sanki fahiselik yapmak koca aramak...

kadinlarin hürlügü burda ancak insan kandirmakla oluyor (gönül oyunlari)....bence almanlar daha dürüst en azindan ismini nicole veren gercek hayattada nicole...ikamet stuttgart diyorsa genelde ikamet stuttgart...

ben anlar oldum türk kadini en iyisi büyükleri tarafindan kocaya verilsinler, cünkü kendi baslarina ne koca bulabiliyorlar ne arayabiliyorlar cünkü esarette yasiyorlar....burda sadece kükrerler...

Calikusu81 03.02.2014 00:38

Günümüzde herkes özgür kiz istiyor. Annelerimizin yetistirdigi gibi olmak bayagi demode olmus... Erkekler artik hakikaten cosmus =)

04.02.2014 10:29

Özgürlük

Ya Askta Sevgide Devrimcilik varmi ya?

Bu kizlarin özgür olma derdi ney? Sibel Kekillimi olmak istiyorsunuz? Özgür olmak isteyen bir kizin son haline bakin FB Cansu Tuzak yazin mesela. bu sadece misallerden birtanesi.

Özgür bir kizla evlenen Insanin Yuvasi Sicak olmaz yanlizlik barindirir. analarimiz babalarimiz eskiden özgürlükmü taniyorlardi bu yüzden kac asir beraber yasiyorlar..

04.02.2014 10:37

Benimde sizden anlamadigim su

Neden Her Threadte Politika atiliyor? Yok Tayyip böyle yok Nurcular böyle falan filan.. Ben Kendim Atatürkcüyüm yinede dinime bagliyim. Hic biriniz kurani i kerime gercekten eline almis okumusmu? Bir kadinin kapanmasi kötü birseymi. Yillarca süren ayni tartisma.. Öteki secimlerde evinizde oturup FB lara vaybeelere takilacaginiza gidin TR secimizi yapin oyunuzu verin. 3000km uzakdan konusmak kolay geliyor. RTE eskiden kalma pisliklerimizi temizledi.. Her yere okullar yapiliyor. Issizlik sayisi oldukca düstü ve Degerimiz Almanyadan bile daha yüksekte, siz daha neyin pesindesiniz anlamiyorum. Adam Park yapim agaclari kesmeden köküyle birlikte parka yerlestireyim diyor millet capulcu oluyor..
Turkiyeye ne zaman biri iyilik yapmaya calissa biz devreye girip hemen kötülüyoruz

lafebesi 04.02.2014 10:41

Zitat:

Zitat von xgicikoglanx (Beitrag 2078552)
Neden Her Threadte Politika atiliyor?

Bu sorunun cevabini ben de hala bulabilmis degilim. Bu gibi konulari tartisan ve sirf politika üzerine kurulmus forumlar ve platformlar varken neden vaybee de dünyayi kurtarmaya calisiyorlar hala alamadim.

janset12345 08.02.2014 01:33

bana kalirsa en büyük esaret insanin kendi nefsine olan esaretdir fakat bu zamanda özgürlükden anlayis kul köle olmadir nefse . seytan insani nasil aldatiyor .

Imogdi 08.02.2014 02:27

Zitat:

Zitat von Calikusu81 (Beitrag 2078482)
Günümüzde herkes özgür kiz istiyor. Annelerimizin yetistirdigi gibi olmak bayagi demode olmus... Erkekler artik hakikaten cosmus =)

Calikusu ,

es gibt zig Typen ,die immer noch die alt bewährte "Art" schätzen

das ist ehrlich keine Anmache ..

ich nimm ständig meine Mom als Basis zur Partnersuche ..
meine Mom ,war eine Klasse Frau mit ihren zarten 22 Jahren ..
1,62 m dunkelblond und grünäugig ...
super-süße Stupsnase
ich habe oft meinen Alten gefragt ,
wie hast du diese Frau rumgekriegt ??

yorum yok ..
veyat Kismet ...

09.02.2014 18:50

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2078698)
Calikusu ,

es gibt zig Typen ,die immer noch die alt bewährte "Art" schätzen

das ist ehrlich keine Anmache ..

ich nimm ständig meine Mom als Basis zur Partnersuche ..
meine Mom ,war eine Klasse Frau mit ihren zarten 22 Jahren ..
1,62 m dunkelblond und grünäugig ...
super-süße Stupsnase
ich habe oft meinen Alten gefragt ,
wie hast du diese Frau rumgekriegt ??

yorum yok ..
veyat Kismet ...

Imogdi kardes, nasipsiz dayak bile yenmezmis! :D

Ama güzel bir anektotmus hosuma gitti :)

16.02.2014 23:43

Zitat:

Zitat von Calikusu81 (Beitrag 2078482)

Definier mal bitte "özgür kiz".
Sence "özgürlük" nasil oluyor?

17.02.2014 20:45

Zitat:

Zitat von feyzade (Beitrag 2079225)
Definier mal bitte "özgür kiz".
Sence "özgürlük" nasil oluyor?

Makarnacilar, kömürcüler, oduncular, fasulyeyi bir gün önce islatmadan yemek yapiyor diyenler. Bin örnek saysam bile hep iste yine o malum zihniyet---

17.02.2014 22:49

Zitat:

Zitat von KENAN_KILICKAYA (Beitrag 2079242)
Makarnacilar, kömürcüler, oduncular, fasulyeyi bir gün önce islatmadan yemek yapiyor diyenler. Bin örnek saysam bile hep iste yine o malum zihniyet---

Die Frage ging an Caliskusu81 nicht an dich!

Bosphorus_ 19.02.2014 21:40

Kadinlari biraz taniyan, ozellikle Turk kadinlarini biraz taniyan, kadinlarin muhafazakar olmasinin ve acik secik olmamasinin erkek egemenliginden ya da maco toplumda yasamalarindan degil de, Turk kadinlarinin kendi tercihlerinden dolayi oyle yasami tercih ettiklerini iyi bilir. Bu almanya'daki Turk kadinlarda da boyledir, diger avrupa ulkelerinde de. Baskinin olmadigi, ayni ulkede ailelerinin ve aile baskisinin olmadigi cogu avrupa ulkelerinde oldukca cok sayida esinden ayrilmis ve cocuguyla yasayan Turk kadinlari var, bunlar halen benliklerini, degerlerini, muhafazakar yapilarini korumaktalar ve sacma sapan hayati reddetmektedirler. Bunlardan size ne?

Dolayisiyla ortada kadinlarin kendi tercih etmis olduklari bir yasam bicimi var ve buna herkes saygi duymalidir. Zorla baslarindan basortusunu almaya calismayin ya da zorla mini etek giydirmeye calismayin. Asil baski budur. Kadinlara en fazla zulmu sozde laik ve feminist gecinen kadinlarin yaptigini gorur oluyorum gitgide.

benekalice 20.02.2014 07:49

Bazi erkekler hic toplum baskisindan haberdar olmamis gibi konusup milletin gözünü boyamaya calisiyorlar Hele birde türbanlari savunmalari da bir ilginc. Keske kendilerine de türban takma yasasi cikarsalar. Bari türban diye tepinmelerinin bir anlami olur biraz olsun.

Türbanin, muhafazakarligin disindaki hayat sacma sapan bir hayatmis, lafa bakin. Bu tür konusmalar cogaldikca, toplum baskisi olusur.

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2079299)
Kadinlari biraz taniyan, ozellikle Turk kadinlarini biraz taniyan, kadinlarin muhafazakar olmasinin ve acik secik olmamasinin erkek egemenliginden ya da maco toplumda yasamalarindan degil de, Turk kadinlarinin kendi tercihlerinden dolayi oyle yasami tercih ettiklerini iyi bilir. Bu almanya'daki Turk kadinlarda da boyledir, diger avrupa ulkelerinde de. Baskinin olmadigi, ayni ulkede ailelerinin ve aile baskisinin olmadigi cogu avrupa ulkelerinde oldukca cok sayida esinden ayrilmis ve cocuguyla yasayan Turk kadinlari var, bunlar halen benliklerini, degerlerini, muhafazakar yapilarini korumaktalar ve sacma sapan hayati reddetmektedirler. Bunlardan size ne?

Dolayisiyla ortada kadinlarin kendi tercih etmis olduklari bir yasam bicimi var ve buna herkes saygi duymalidir. Zorla baslarindan basortusunu almaya calismayin ya da zorla mini etek giydirmeye calismayin. Asil baski budur. Kadinlara en fazla zulmu sozde laik ve feminist gecinen kadinlarin yaptigini gorur oluyorum gitgide.

manbee 20.02.2014 09:16

bence isteyen istedigi gibi yasasin.

feministlerin kadin haklarini savunduklarina inanmiyorum cünkü basörtülülerin özgürlüklerine karsi cikiyorlar.

ister mini etekli, ister basörtülü..... isteyen istedigi gibi hayatini yasasin.

kimsenin kiyafete sinirlama getirmesine müsade etmeyiz.

Bosphorus_ 20.02.2014 15:03

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2079306)
Bazi erkekler hic toplum baskisindan haberdar olmamis gibi konusup milletin gözünü boyamaya calisiyorlar Hele birde türbanlari savunmalari da bir ilginc. Keske kendilerine de türban takma yasasi cikarsalar. Bari türban diye tepinmelerinin bir anlami olur biraz olsun.

Türbanin, muhafazakarligin disindaki hayat sacma sapan bir hayatmis, lafa bakin. Bu tür konusmalar cogaldikca, toplum baskisi olusur.

Bazilari erkeklerin dusuncelerini bayagi carpitiyor. Olay turbanla hic alakali bile degildi.

Turban takma yasasi diye bir sey yok ortada, turban takmak isteyenlere o ozgurlugun taninmasi var, istedikleri gibi takabilmeleri ozgurlugu, istedikleri gibi de takmama ozgurlugu. Kadinlarin kendi tercihleriyle turban, basortusu takmasi sizi neden bu kadar rahatsiz etti hayirdir? Hani kadin haklarini savunuyordunuz? Turban takanlar takmayanlari zorlamiyorken piskolojik baski yapmiyorken turban takmayan BAZI sivri zekalilar hangi hakla turban takanlari bunlari basindan cikarmaya calisiyor?

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 20:08 Uhr.